(recept
si oblíbilo 113 návštěvníků)
Španělský ptáček

Potřebné ingredience
hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř
Postup přípravy
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme kousek slaniny. Na ní dáme zprudka opéct závitky (můžou se zprudka opéct vedle na tuku a pak přendat na cibulku, dělám jak kdy, taky podle času :-)) když jsou ze všech stran opečené, podlijeme trochou vody a dusíme. Dochutíme šťávu hořčicí, lákem z okurek, solí, pepřem. Můžeme dát do šťávy vyvařit 1-2 kys. okurky pro chuť.
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží
Měkké ptáčky vyndáme, rozmotáme je z nitě, dáme do čistého kastrolu. Šťávičku většinou zahušťovat nemusíme, mouka zahustí, kdyby bylo přeci potřeba, tak dohustíme trochou klasické jíšky, ale já to nedělám. Přecedíme na ptáčky a podáváme.
Máme rádi s hous. knedlíkem nebo rýží

Naklepané, osolené, opepřené plátky a potřené hořčicí

Naplněné

Zavineme a obalíme v hl. mouce

dáme na rozpálený omastek

orestované maso vyndáme.........

do výpeku dáme cibuli

na osmaženou cibulku vrátíme závitky a podlijeme trochou horké vody a dusíme.........

Dusíme dusíme.......... :-))

dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
19. 9. 2017, 8:23




nahlásit

bubík4
(upraveno)
5. 10. 2017, 21:19
@srneckova




nahlásit
mrci1
(upraveno)
24. 3. 2017, 14:11
Už jsem Vám dnes psala u hovězích plátků
..Fakt luxusní maso a ještě lepší recept


nahlásit

bubík4
(upraveno)
17. 9. 2017, 20:59
@mrci1
děkuji moc


nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
4. 3. 2015, 16:47



nahlásit

bubík4
(upraveno)
17. 9. 2017, 20:59
@P.A.V.L.A





nahlásit
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 8:12

nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 3. 2015, 13:38
@Vlr.Buckova
děkuji

nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
27. 3. 2014, 9:13
Jani


nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 3. 2015, 13:38
@Kacer z Prahy
Kačko děkuju




nahlásit
ellens
(upraveno)
10. 10. 2012, 11:17
prosím o radu, vždy mám problém, že mám málo omáčky, jak docílím toho, aby bylo omáčky hodně a přitom nebyla moc vodová a neztratila chuť??
nahlásit

bubík4
(upraveno)
10. 10. 2012, 19:53
@ellens
Ivanko, asi nebudu umět dobře poradit, dělám od oka, jak v hospodě, tak doma....tak nějak to odhadnu
záleží, kolik je masa, jak se podlívá, jak se vydusí, zahustit je to o cviku....možná v nějakých recepturách přímo bude návod..........





nahlásit

Pavlice
(upraveno)
22. 1. 2011, 13:54
Ahojte Jani,tak já
i
když to byly ptáčky "co dům dal"... kuřecí řízky,plněné jako Vaše,ale místo špeku drůbeží gothaj...
a do výpeku jsem dala také místo špeku zbytek gothaje na kostičky a na závěr kousek masoxu...a mlaskáme tady všichni















nahlásit

bubík4
(upraveno)
22. 1. 2011, 19:16
@Pavlice
Verčo, tak jsem ráda, že i po úpravě vám recept přišel vhod a že jste si pošmákli. Mějte se krásně a díky, že jste recept zkusila. Hezký večer







nahlásit

LucKrejcova
(upraveno)
15. 1. 2011, 11:47
Moje první zabalený ptáčky - jsou naprosto famózní
Jen špek jsem byla nucena nahradit anglickou slaninou - špek u nás neměli - ale i tak nemají chybu




nahlásit

bubík4
(upraveno)
15. 1. 2011, 13:11
@LucKrejcova
Lucko, tak to jsem opravdu moc ráda, že vám tak chutnají a že se povedly. Mějte se krásně


nahlásit

macibald
(upraveno)
30. 11. 2010, 21:12
Jani tak jsem dneska zkusila a super
. Sice mi při vaření nastal problém, protože blb řezník mi prodal smradlavé maso
, tak jsem musela narychlo rozmrazit krůtí
,ale ptáčky vypadaly a chutnaly jako ptáčky
.
byl nadšený, strašně mu chutnaly
. Budu dělat častěji
. Díky za super recept








nahlásit

bubík4
(upraveno)
1. 12. 2010, 11:33
@macibald
Tak s tím masem mě to mrzí, příště, až koupíte dobré hovězí, schválně zkuste z hovězího. Je to naprosto něco jiného, než to krůtí. Jinak jsem ráda, že manželovi i tak chutnalo. Mějte se hezky a nemáte za co


nahlásit
atevit
(upraveno)
30. 5. 2010, 12:07
tak jsem poprvé po 12 letech vztahu dělala ptáčky
a supéééééérrrrrrrrrr
moc děkuju za recept, opravdu jednoduché, vynikající!!!!!









nahlásit

bubík4
(upraveno)
30. 5. 2010, 21:54
@atevit
Ivet, tak to mě opravdu upřímně těší, že se vám povedly!!!!
A že jste se odvážila je zkusit. Takhle je dělala moje máma a mamka mého manžela je dělá hooooodně podobně. Jsem ráda, že jste si pochutnali. Děkuju za vyzkoušení receptu.
Mějte se moc krásně









nahlásit

rennee
(upraveno)
20. 2. 2010, 13:44
Jani, zitra se chystam na Tvoje ptacky, jak dlouho se to dusi, prosim???

nahlásit

bubík4
(upraveno)
20. 2. 2010, 18:25
@rennee
Těžko takhle říct, podle masa...hodinu - hodinu a půl...píchám špičkou nože do masa lehce.....abych poznala, jestli jsou měkké

nahlásit

rennee
(upraveno)
21. 2. 2010, 16:11
@bubík4
vybornyyy, jinak uz delat nebudu


nahlásit

bubík4
(upraveno)
21. 2. 2010, 19:06
@rennee
díky za pochvalu a jsem ráda, že jste si pochutnali


nahlásit
martinabrigita
(upraveno)
13. 2. 2010, 12:15
Tak dnes jsem zkusila španělské ptáčky podle Vašeho receptu. Už se dusí a omáčka je teda výborná.
No, a maso se až na ty tvary také povedlo. Dělala jsem jich šest a po třech motáních začaly vypadat už celkem k světu, uvidíme, jestli budou také k snědku. Každopádně ráda mrknu ještě na Vaše další receptíky.
Martina


nahlásit

bubík4
(upraveno)
13. 2. 2010, 18:32
@martinabrigita
Martino, jsem ráda, že jste zkusila recept ode mě a doufám, že jste byla s výsledkem spokojená a že vám chutnalo.
A tvary nevadí, hlavně, že se povedlo a chutnalo.






nahlásit

neo
(upraveno)
5. 2. 2010, 22:11
zítra se chystám na Vaše ptáčky,ale jak jste docílala té krásné barvy té omáčky?Opravdu se tam nedává žádné jiné koření kromě pepře?

nahlásit

bubík4
(upraveno)
6. 2. 2010, 10:11
@neo
Opravdu tam dávám vše jak je uvedené u receptu a když dodržíte postup.... obalit v mouce, zprudka opéct, cibule atd atd jak je to u fotek, budete mít taky takovou barvu, držím palce



nahlásit
Simona2
(upraveno)
19. 3. 2009, 18:28
Jani,taky dělám poprvé a vypadá to skvěle.Doufám,že všem bude chutnat.Děkuji za príma recept.Simča






nahlásit

bubík4
(upraveno)
20. 3. 2009, 12:21
@Simona2
DOUFÁM, ŽE VÁM CHUTNALO HEZKÝ DEN




nahlásit

kicul
(upraveno)
15. 3. 2009, 10:39
JANIČKO,....TAK UŽ SE DUSÍ
DOUFÁM ŽE SE MI POVEDOU
JE TO MOJE PREMIÉRA CO SE TÝKÁ PTÁČKŮ
MOC DĚKUJI ZA VAŠE RECEPTY
HEZKOU NEDĚLI LUCKA















nahlásit

bubík4
(upraveno)
15. 3. 2009, 10:42
@kicul
LUCÍ, DOUFÁM, ŽE BUDETE SPOKOJENI A BUDE VÁM CHUTNAT VÁM TAKY PŘEJU KRÁSNOU NEDĚLI A MĚJTE SE HEZKY A DÍKY ZA VYZKOUŠENÍ RECEPTU PAPA





nahlásit

kicul
(upraveno)
15. 3. 2009, 11:13
@bubík4
JANIČKO, MY DNESKA MÁME OBĚD ALÁ BUBÍK
UDĚLALA JSEM PODLE VÁS I HRÁŠKOVOU POLÍVKU A JE VÝÝBORNÁ
JSTE KUCHAŘKA
MOOC DĚKUJI A URČITĚ TO NEBYLY POSLEDNÍ VYZKOUŠENÉ RECEPTY OD VÁS















nahlásit

bubík4
(upraveno)
15. 3. 2009, 11:48
@kicul
JE JÁ SE ČERVENÁM
DÍKY




nahlásit
decka
(upraveno)
8. 3. 2009, 20:52
Jani,poprvé v životě jsem dělala ptáčky,dělala jsem je podle vás a vynikající
,určitě budu dělat častěji

nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 3. 2009, 23:20
@decka
IRENKO, TAK TO JSEM RÁDA, ŽE PRVNÍ POKUS DOPADL NA JEDNIČKU, JSTE ŠIKULKA





nahlásit

JitulkaH
(upraveno)
24. 6. 2008, 10:19
Určitě to zkusím, nejsem zkušená kuchařka, ale to snad zvládnu. Uvidíme, dám vědět.
nahlásit

bubík4
(upraveno)
24. 6. 2008, 11:37
@JitulkaH
DRŽÍM PALCE A PŘEJU DOBROU CHUŤ

nahlásit

matejan
(upraveno)
9. 6. 2008, 19:35
V neděli jsem je dělala poprvé v životě a až na ten tvar
byly výborné. Budu je dělat častěji.


nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 6. 2008, 18:08
@matejan
TO JSEM MOC RÁDA, ŽE VÁM CHUTNALI!!!!!!!!!!! A NA TVARU NEZÁLEŽÍ

nahlásit

bubík4
(upraveno)
7. 8. 2007, 15:59
Konečně je dělám, tak fotím postup, zítra dofotím zbytek..........budou pro část familie..........

nahlásit

Mar
(upraveno)
7. 2. 2007, 13:35
Jani, Váš recept je výborný!
Dnes jsem ptáčky dělala a dělala jsem je prvně v životě a manžel, který taková jídla moc nemusí se oblizoval a moc chválil.
Doopravdy bezvadné, díky!







nahlásit

bubík4
(upraveno)
7. 2. 2007, 13:36
@Mar
Marcelko, tak to mám veeeeeeeeelikou radost
Tak je dělala mi moje máma, když jsem byla malá a milovala jsem je. Dělám je podle ní. Tak zkoušejte dál a ať Vám chutná stejně tak!!!!








nahlásit